top of page
Wor+Kongero05 (1).jpg

Kongero & WÖR

- Vergeten liederen uit de Lage Laden met stemmen uit het Hoge Noorden -

 

Twee internationaal tourende bands, WÖR van eigen bodem en KONGERO uit Zweden presenteren hun gloednieuw project “Songbooks”. Onder impuls van Merodefestival en Wesp vzw groeide Songbooks uit tot een stevige internationale samenwerking van WÖR en Kongero.
 

WÖR is het vijfkoppig instrumentaal ensemble dat na drie albums rond 18e eeuwse instrumentale muziek zin had in nog meer kleur. Die kleur vinden ze in de stemmen van de Zweedse a capella band Kongero, vier zangeressen met een indrukwekkend palmares. 


Samen doken ze in oude liedboeken en LP’s, op zoek naar vergeten pareltjes. Zowel in het repertoire, als in de verhalen werden al snel verbanden gevonden tussen hun muzikale tradities.


WÖR en KONGERO willen de tijdloze emotie en spanning van een melodie laten spreken, zonder dat hiervoor tijdgebonden woorden nodig zijn. Teksten werden verkort geschrapt of vertaald, telkens met dezelfde focus: de pure essentie van een verhaal of melodie overhouden.


Verwacht je aan sfeervolle of energieke arrangementen voor deze unieke band met zang, viool, accordeon, gitaar, doedelzakken en saxofoons.

Contact

 

Boekingen

Boekingen Garriau

www.garriau.be
info@garriau.be
+32 496 26 25 38 (Koen)

 

 

 


Bands:

www.WeAreWor.com
contact.wor@gmail.com
+32 495 66 14 90

www.kongero.se
info@kongero.se
+46 70 584 0178

Wor+Kongero03 (1).jpg
bottom of page